Voor het eind van Radio Stad Den Haag was het plan van Rob Reutel om een tweede station in het leven te roepen, dit zou een popzender worden genaamd Radio Balans. Het jinglepakket kwam bij Herman van Velsen vandaan. Radio Stad Den Haag heeft dit nooit gerealiseerd, hierdoor kwam het jinglepakket vrij. Ik was bevriend met Edwin de broer van Rob Reutel.

     Edwin en Rob.

Op een najaar-avond in 1988 kwam Edwin bij mij op visite, en haalde vervolgens een cassettebandje tevoorschijn en vroeg mij hiernaar te luisteren, ik hoorde voor de eerste keer het jinglepakket van Radio Balans, ik weet nog dat ik gelijk helemaal weg was van deze jingles. Vervolgens hebben we de hele avond zitten filosoferen hoe we Radio Balans in de lucht zouden krijgen. We hadden het plan om een kamer die ik over had in mijn huis aan de Max Havelaarstraat te verbouwen tot opname studio, Edwin had alle apparatuur staan om deze studio in te richten. Dit hadden we binnen een week voor elkaar. Vervolgens heb ik een zender van 35 watt gebouwd en we hadden een autoreverse cassettespeler geregeld om de programma’s af te spelen. Vervolgens had Edwin een afspraak met een oud adverteerder van Radio Stad gemaakt “Frans Scheffer van de American Stockhouse” aan de Fijnjekade, de twee panden boven zijn winkel stonden leeg, dit werd onze zendlokatie. Ik had met Edwin de oude Radio Stad mast met een televes-antenne daarin geplaatst, de antennekabel had ik weggewerkt en kwam uit op de eerste verdieping achter de trap waar ik een ruimte had gemaakt om de zender te plaatsen, vanaf de zender had ik een lange modulatiekabel naar beneden getrokken waar de autoreverse speler stond. Het was ondertussen eind Januari, we hadden tot dusver alles gereed. Een aantal oude Radio Stad jocks ( onder andere Jurgen v/d Meer nu DJ Jurgen ) maakte gepresenteerde programma’s op band.

         Jurgen van/der Meer

De nonstopbanden lagen ook klaar. De zender had ik op de locatie uitgetest. We maakte een start met zes adverteerders. Half Februari 1989 vond de eerste uitzending plaats, deze uitzending was van Vrijdagavond tot Zondagavond. Het eerste weekend was een succes, totdat in het tweede weekend op Zaterdagavond de zender in beslag werd genomen. Het weekend daarop hebben we onze reserve zender op de Fijnjekade aangesloten, we waren weer in de lucht. Dat ging vervolgens twee weken goed, daarna werden we voor de tweede keer uit de lucht gehaald. Het weekend daarna hebben we weer een zender neergezet en overleefde het weekend. Een aantal dagen na dat weekend kregen we te horen van een aantal adverteerders dat zij bezocht waren door de welbekende heren, dat zij per direct moesten stoppen met adverteren, als zij dit niet deden zou dit grote consequenties hebben. Eigenlijk wisten we dat dit kon gebeuren, aan de andere kant wilde we dit avontuur aangaan. Daarmee was Radio Balans maar zes weken in de lucht geweest, het was een kort avontuur.